Redenen uitzendbureau starten blog

Top 3 redenen om een eigen uitzendbureau te starten

Redenen uitzendbureau starten blogPaytra heeft in het afgelopen jaar tientallen nieuwe klanten mogen verwelkomen. Ruim de helft daarvan waren starters, zoals we bij Paytra startende ondernemers in de flexbranche noemen. We hebben een lijstje gemaakt van de belangrijkste redenen om een eigen uitzendbureau te starten.

De belangrijkste redenen om een eigen uitzendbureau te starten

Verwachten veel geld te verdienen
Zelfstandig ondernemer willen zijn
Gat/niche in de markt zien

De top-3 redenen om een eigen uitzendbureau te starten lichten we hieronder nader toe, met daarbij tips en valkuilen.

1. Verwachten (vrij gemakkelijk) veel geld te verdienen

Je ziet dat je baas het goed doet en je denkt: dat kan ik ook! Vol verwachting stap je naar de KvK, loopt 5 minuten later weer naar buiten als UITZENDBAAS en gaat aan de slag. De cijfers van het CBS vertellen ons op dit moment dat het aantal uitzenduren nog steeds stijgt (bron: Artikel CBS in Flexmarkt). Vaak lukt het je wel een aantal mensen uit je netwerk te plaatsen bij opdrachtgevers, maar daarna wordt het lastiger. Voor je het weet heb je honderden euro’s aan vaste lasten, zonder dat daar vaste inkomsten tegenover staan. Dit is geen ontmoedigingspraatje, maar realiteit.

25% van de starters stopt binnen het eerste jaar.

Kom je het eerste jaar succesvol door, dan zul je daarna een stijging in je omzet zien.

2. Zelfstandig ondernemer willen zijn

De helft van ‘onze’ starters zijn gestart vanuit de wens een eigen uitzendbureau te willen hebben: zelf de manier van uitzenden, focus en agenda willen invullen.

Te veel zelf willen doen heeft als risico dat je vast raakt in je eigen wereld.

Het gevolg daarvan kan zijn dat je teleurgesteld raakt, doordat het anders gaat dan je gedacht had. Of je raakt vermoeid, omdat je te veel zelf moet doen. Als je echt alleen start, besteed dan in ieder geval je backoffice uit aan een partij waarbij je veel vrijheid krijgt.

3. Gat in de markt zien

Denk je een niche in de markt te zien? Doe goed onderzoek naar de reden hiervan. Zoals we hierboven beschrijven is een van de grootste factoren van succes: timing! Is het gat in de markt ontstaan door nieuwe wet- en regelgeving: dit is je kans!

Start je eigen uitzendbureau, samen

De allerbeste tip voor startende ondernemers in de uitzendbranche: start samen! Combineer jouw commercieel talent met een verbindende topper, of andersom. Als jij enorm enthousiast wordt van ‘buiten spelen’ (bij klanten langsgaan, netwerken, beurzen, enzovoort), dan ben je zeer waarschijnlijk niet goed in de opvolging van afspraken, administratieve handelingen en controleren.

Niemand is overal goed in.

Zelfs als je je backoffice uitbesteedt, ontkom je niet aan administratieve handelingen. Door te starten met iemand anders kun jij de hort op als een accountmanager buitendienst en zorgt de ander voor de interne borging van de kwaliteit en kan hij/zij aan de slag als bijvoorbeeld recruiter.

Paytra’s Startersplan

Voor 6 ervaren toppers uit de uitzendbranche een unieke kans: een Startersplan. Als je vrijblijvend meer wilt weten over ons unieke Startersplan, neem je contact op met Lejona Bronk via 078-6416060.

Succesvol starten

Ja, er is een goed belegde boterham te verdienen in de uitzendbranche. Voorwaarden die wij zien voor succesvolle starters:

Niet alleen starten, maar samen;
Duidelijke focus. Niet zo maar alles aanpakken. Kies een (aantal) specifieke branche(s) en probeer daarbinnen zoveel mogelijk te blijven;
Op het juiste moment. Inspelend op nieuwe wet- & regelgeving, een grootschalig project, een verandering in omgeving zijn redenen die bijdragen aan snel succes.