Payroll professionele backoffice

Op de bres voor goed gereguleerde payroll

Payroll professionele backofficeFlexNieuws publiceerde op 13 september een interessant interview met Maurice Rojer, adjunct-directeur ABU. Het stuk was getiteld: Op de bres voor goed gereguleerde payroll.

In het artikel zegt Maurice Rojer: “Payrolling is te vaak ‘Kop van Jut’ als ergens onvrede ontstaat in de arbeidsmarkt. Dat is onterecht. Wij springen op de bres voor de belangrijke maatschappelijke en economische bijdrage van goed gereguleerde payroll.”

Hij sluit het interview af met: “Werkgeverstaken zijn ook voor kleine uitzenders een bottleneck. Daarom is payrolling niet alleen meer een service voor de opdrachtgever waar het werk daadwerkelijk plaatsvindt. Er is inmiddels ook heel veel backoffice payrolling, waarmee uitzenders worden ontzorgd. De uitzenders of intermediairs willen wel dat het werkgeverschap professioneel wordt geregeld. Dat is inmiddels een grote doelgroep voor meerdere payrollbedrijven. Daarmee voegen payroll- of backofficeorganisaties maatschappelijk en economische waarde toe. Dat mag best eens worden gezegd en onder de aandacht komen.”

Lees het hele artikel op FlexNieuws.