Uitzendbureau Sliedrecht - Werken met Passie logo

Als je goede mensen wilt hebben moet je ze iets bieden.

Mijn verhaal, Jan Blokland van Werken met Passie. 

Als geboren en getogen schipperszoon bracht Jan Blokland zijn eerste levensjaren vooral op het water door. Na de middelbare school volgde hij een opleiding tot stuurman/schipper en ging hij varen bij zijn vader. Toch besloot hij een andere koers te varen. Omdat hij interesse had in de commerciële branche, ging hij in dienst bij personeelsbemiddelingsbureau Werken met Passie. Nu is hij de eigenaar.

Uitzendbureau Sliedrecht - Werken met Passie logo

Samen met de oprichter van Werken met Passie, Gertjan van Ravenswaaij, zet Jan de grote lijnen uit. En met zijn enthousiaste team geeft hij daar dagelijks invulling aan. “We werken vooral voor het MKB in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Gorinchem en Noord-Brabant,” vertelt Jan. “Binnen dit werkgebied zijn we actief in alle branches, van de bouw tot de commerciële sector en van techniek tot finance. De vacatures die we invullen, variëren van management- tot uitvoerende functies. Die veelzijdigheid is onze kracht. We doen een heleboel kennis op, op verschillende niveaus in diverse branches. Die kennis leidt tot een integraal marktinzicht, op basis waarvan we onze opdrachtgevers adviseren.”

Langetermijnoplossing

Werken met Passie heeft jarenlange ervaring op het gebied van uitzenden, werving & selectie en payrolling, maar richt zich voornamelijk op werving & selectie. De gedachte hierachter? Als je goede mensen wilt hebben, moet je ze ook iets bieden. Jan: “Het liefst helpen we werkzoekenden aan een vaste baan en werkgevers aan een vaste medewerker. Om zo’n langetermijnoplossing te kunnen bieden, leren we de kandidaat en het bedrijf goed kennen. Dat behelst meer dan het doornemen van een cv of vacature. Bij kandidaten gaan we op zoek naar de persoon achter het cv. Bij bedrijven gaan we altijd persoonlijk langs om kennis te maken. Ook willen we de sfeer en mentaliteit proeven. Alleen zo kun je een passende match maken die op lange termijn standhoudt.”

Persoonlijk en professioneel

Voor de verloning van de mensen die op projectbasis werken, maakt Werken met Passie gebruik van de diensten en expertise van backoffice dienstverlener Paytra. De onderlinge band is hecht, gebaseerd op de persoonlijke relatie tussen de mensen achter beide bedrijven. “Dit neemt niet weg dat onze samenwerking, naast vriendschappelijk, heel professioneel is,” benadrukt Jan. “Paytra is in de loop der jaren uitgegroeid tot een serieus payrollbedrijf met een enthousiast en kundig team. Voor ons is Paytra een belangrijke partner, die onze belangen behartigt en ons adviseert bij juridische en specifieke vraagstukken. Samen verschaffen we bijvoorbeeld duidelijkheid in de gevolgen van de nieuwe wet Werk en Zekerheid.”

Meebewegen met de markt

“Veranderingen zijn inherent aan ons vak”, besluit Jan. “Daarin moet je als personeelsbemiddelingsbureau meebewegen. Na de crisis, waarin meer vraag was naar mensen op projectbasis, richten werkgevers zich nu weer meer op de lange termijn. Daar willen we nog beter op inspelen, door kandidaten en bedrijven nog meer te doorgronden. Zo blijven wij streven naar de hoogste kwaliteit.”

Klik hier voor meer informatie over Werken met Passie.

Deel dit verhaal