InWorks Projects uitzendbureau klantreview Paytra

“Het unieke van ons team is dat we allemaal een praktische achtergrond hebben, dus kunnen we zelf bijspringen als er een uitzendkracht ziek is.”

Mijn verhaal, Joeri Duynkerke van InWorks Projects.

Joeri begon zijn loopbaan als intercedent bij een uitzendbureau, maar stapte na een tijdje over naar een grondverzetbedrijf. Toch bleef de uitzendbranche trekken: “Samen met mijn ex-werkgever heb ik toen een plan bedacht om een eigen uitzendbureau op te zetten; hij als investeerder/adviseur en ik als eigenaar. De uitzendbranche vind ik uitdagend. Het mooie van het vak is dat je tussen de werkgever en werknemer in zit. Dat houdt het werk afwisselend en interessant.”

InWorks Projects uitzendbureau klantreview PaytraEen goede tijd voor de uitzendbranche

Inmiddels is het bedrijf, gevestigd in Kruiningen (Zeeland) aardig gegroeid: “Het is een goede tijd voor de uitzendbranche. De vraag naar geschikte vakkrachten is groot, maar het aanbod is klein. Dus hebben veel bedrijven ons nodig. We zijn inmiddels met vier man. Twan en Gerwin zijn recruiters en ik doe samen met Gert-Jan de planning en administratie. Het unieke van ons team is dat we allemaal een praktische achtergrond hebben, dus kunnen we zelf bijspringen als er een uitzendkracht ziek is. Dat gebeurt niet zo heel vaak, maar als het nodig is doen we dat. Voor ons is het leuk voor de afwisseling en opdrachtgevers waarderen het omdat het laat zien dat we de werkzaamheden kennen en dus begrijpen wat ze zoeken.”
InWorks Projects is vooral actief in de infra-, bouw- en groensector: “In deze regio (Zeeland) is veel werk in deze sectoren, maar we zijn ook actief in Noord-Brabant en Rotterdam. Ook in Antwerpen hebben we inmiddels een paar vakkrachten zitten. Belgen hebben graag Nederlanders, omdat ze netjes werken.”

Een grote vriendengroep bij InWorks

Het mooie aan InWorks vindt Joeri dat ze samen met de uitzendkrachten eigenlijk een soort van grote vriendengroep vormen: “Op vrijdagmiddag komen de meesten even langs voor een drankje. We horen hun verhalen en staan voor hen klaar als het nodig is. Zij vinden het leuk dat ons team jong en flexibel is en dat we zelf ook de handen uit de mouwen steken als het nodig is, en natuurlijk dat we hen van voldoende werk voorzien.”

Richting de toekomst

De komende tijd wil Joeri allereerst de basis in Zeeland verstevigen en uitbreiden: “We willen hier in Zeeland verder bouwen aan onze goede naam, door goed personeel te sturen en te laten zien dat we snappen wat opdrachtgevers nodig hebben. Het is een groot voordeel dat we de taal van de regio spreken en zelf een praktische achtergrond hebben. Dat wekt natuurlijk vertrouwen. Een goede naam is ook belangrijk om vakkrachten te vinden. De huidige uitzendkrachten zijn in dat opzicht ons visitekaartje. Zij werven eigenlijk nieuwe kandidaten voor ons.”
Daarna wil hij ook graag uitbreiden naar andere locaties: “Het lijkt me mooi dat we dan een grotere regio kunnen bedienen en elkaar als vestigingen kunnen helpen. Ik zou graag een vestiging openen in Rotterdam, maar ook één in Enschede. Twan komt daar namelijk vandaan en spreekt de taal van die regio. Dat is altijd handig om zowel opdrachtgevers als kandidaten te vinden.”

Samenwerking met Paytra

Vanaf de start van InWorks werkt Joeri samen met Paytra: “Door onze backoffice uit te besteden aan Paytra, kunnen we snel groeien. Het is fijn om een partner te hebben die veel kennis in huis heeft, meedenkt en zaken voor ons uitzoekt, zoals met betrekking tot subsidies en cao’s. En bovendien: zij vinden dat gedeelte van het werk leuk en zijn daar goed in. Daardoor hoeven wij ons daar niet druk over te maken. Dat is dus win-win, lijkt mij.”

Benieuwd naar de verhalen van andere klanten? Klik hier.

Deel dit verhaal