Flexoel logo

We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen.

Mijn verhaal, Eric Boom van Flexoel. 

Eric Boom is een echte verbinder en een ondernemer pur sang. Zijn indrukwekkende cv laat diverse eigen bedrijven zien, waarbij hij met elk bedrijf steeds een verbinding zoekt. Het ene bedrijf verbindt tussen consument en horeca, het andere tussen werklozen of arbeidsongeschikten en een baan. Op dit moment is hij mede-eigenaar van twee uitzendbureaus: Allround Safety Professionals en New Tech Professionals, en een re-integratiebureau: Flexoel. Waarom drie flexbureaus denkt u? Lees maar verder.

Flexoel logoFlexoel is in de zomer van 2016 opgericht toen de arbeidsmarkt  weer aan begon te trekken na de crisis. Flexoel is ontstaan vanuit de gedachte om mensen vanuit een uitkeringspositie te helpen re-integreren op de arbeidsmarkt en om te voorzien in de vraag van de markt om mensen. Dit door middel van opleiding en begeleiding. Eric is niet de enige mastermind achter Flexoel. Zijn compagnon heet Peter Janszen en samen startten ze twee nieuwe uitzendbureaus: Allround Safety Professionals en New Tech Professionals. Beide uitzendbureau’s zijn gericht op een specifieke branche. Allround Safety Professionals voorziet de markt van gekwalificeerde brand- en veiligheidswachten en New Tech Professionals bemiddelt in technisch personeel. Flexoel tenslotte dient als middel om mensen te re-integreren naar brandwacht en de benodigde ervaring op te doen.

Manier van werken

Hun manier van werken is zo succesvol dat ze kunnen zeggen dat hun re-integratietraject een slagingskans van 90% heeft. Daarover zegt Eric: “Met elk diploma of certificaat zie je iemand groeien. We zijn goed voor onze uitzendkrachten; we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Om iemand aan het werk te helpen, werken we ook samen met andere uitzendbureaus. Zo kunnen we de uitzendkrachten én elkaar helpen. Want wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen.

Plannen

Eric en Peter zijn ambitieus. Nu dit staat, kijken ze alweer over de grenzen: “Ook in de aangrenzende landen is er grote vraag naar brandwachten. Daar willen we een soortgelijk concept opzetten.”

Backoffice uitbesteden

Om zich volledig te kunnen richten op hun uitzendbureaus, hebben ze vanaf het begin de verloning en facturatie uitbesteed: “We werkten eerst met een andere backoffice partij samen. Maar zowel op software gebied als in het contact met de medewerkers, verliep het niet naar tevredenheid. Via Google kwamen we toen Paytra tegen. Bij Paytra vinden we de backoffice dienstverlener die we zoeken. Iedere vraag wordt keurig beantwoord en ze denken mee en helpen ons om volgens de juiste wet- en regelgeving te werken. Alles klopt gewoon.”

Deel dit verhaal