Redenen uitbesteden backoffice uitzendbureaus blog

Top 3 redenen om je backoffice uit te besteden als uitzendbureau

Redenen uitbesteden backoffice uitzendbureaus blogHet maken van de perfecte match is al een hele kunst, de administratieve rompslomp die daarna volgt is weer een andere kunst. Veel uitzendbureaus besteden alleen daarom al de backoffice uit. Andere redenen om je backoffice uit te besteden zijn:

Cashflow-problemen
Complexe wet- & regelgeving
Risico’s werkgeverschap verleggen
Focus op de core-business
Sparringspartner

Hieronder gaan we in op de eerste 3 redenen.

Cashflow-problemen

Uitzendkrachten willen vaak wekelijks uitbetaald worden. Facturen worden vaak na 30 dagen betaald. Op papier dan. In de praktijk is het geen uitzondering als er pas na 50 dagen betaald wordt, zeker in de bouw is 60 dagen eerder regel dan uitzondering. Het openstaande bedrag loopt wekelijks op met enkele honderden of duizenden euro’s. Vooral voor mkb-uitzendbureaus is dit een erg groot bedrag om open te hebben staan. Met daarbij het risico dat de klant niet of slecht betaald of failliet gaat. Kredietverzekeringen om dit risico in te dekken zijn erg duur.

Met Paytra is het voorschieten van grote bedragen en het debiteurenbeheer ineens niet meer jouw probleem, maar de onze. Door onze commerciële maar klantvriendelijke manier van debiteurenbeheer betalen onze (maar eigenlijk jouw) debiteuren na gemiddeld 25 dagen. Je marge ontvang je bij ons binnen 5 dagen na de factuurdatum. Of je klant zijn factuur betaald heeft of niet. Dit is zeker één van de belangrijkste redenen om je backoffice uit te besteden.

Complexe wet- & regelgeving

Cao-verhogingen, modelovereenkomsten, de inlenersbeloning, juiste inschaling, constant veranderende wet- & regelgeving. Dit is nog maar een greep uit alle wetten en regeltjes. En net als je denkt dat je ze onder de knie hebt, veranderen ze weer.

De specialisten bij Paytra kennen de wet- en regelgeving op hun duimpje (lees bijvoorbeeld het verhaal van onze HR adviseur Patricia). Verandert er iets, dan verwerken ze dat op de juiste manier en informeren je waar nodig. Door handige tools worden het juist toepassen van de inlenersbeloning gemakkelijker.

Risico’s werkgeverschap

“Ik wens je veel personeel toe.” Met deze zin wordt niets positiefs bedoeld. Ziekte, loondoorbetaling bij ziekte, correcte betalingen en afdrachten volgens wet- en regelgeving.

Door je backoffice uit te besteden wordt Paytra juridisch werkgever van al jouw werknemers. De risico’s die horen bij het werkgeverschap zijn dan niet meer voor jou.

Jouw backoffice uitbesteden

Lejona komt graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek. Zij is bereikbaar via 06-2533 6477 of l.bronk@paytra.nl. Heb je jouw backoffice al uitbesteed aan een payroller, maar ben je niet tevreden over die dienstverlening? Binnenkort schrijven we een blog over de top 3 redenen van onze klanten om over te stappen van een andere payroll-dienstverlener naar Paytra (inmiddels is deze blog hier te lezen).